sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Sus pe Highis de anul nou

Spre rusinea mea nu am mai postat de foarte mult timp pe blog. Dar revin cu o serie de evenimente de anunturi care mai de care.
Mi-am recuperat si eu pozele din excursia facuta in dimineata de 1 Ianuarie si am zis ca trebuie musai sa postez tura.
Chiar daca revelionul 2011-2012 nu l-am savurat extraordinar , am savurat tura pe vf. Hihis (799m) de langa Casoaia.
Trupa de atac a fost mica formata din Radu mare, Miki, Bianca ( o tanara aspiratoare a muntelui) si subsemnatul.


Chiar jos in tabara si pe drumul forestier nu am vazut pic de zapada, chit ca doamna de la tabara ne-a anuntat ca au fost cateva zile in care a nins abundent.
Nu am inceput bine sa urcam si zapada a inceput sa-si faca prezenta pe poteca si pe langa.


Am inceput sa observ scurmaturile facute de turmele de mistreti in cautare de ghinda sau de radacini.


Poteca incepea sa fie tot mai acoperita cu zapada dar cu ce am avut noroc au fost marcajele de pe copaci.
Am inceput sa observ tot mai multe urme prin zapada de la paracopitate pana la o urma care ne-a pus un pic pe ganduri. Toata lumea a spus ca este urma de caine dar incele din urma adevarul mi-a apartinut. Urma de lup. La intoarcere ne-am consultat cu doamna cabaniera si ne-a instiintat ca pe perioada iernii ubla mai mai mlte haite de lupi in jurul taberei Casoaia.


Nu ne-am facut probleme ca am putea fii atacati de lupi deoarece pe drumul spre vf. Highis am intalnit o sumedenie de caprioare si cerbi. Asa ca cumatrul lup are ce manca.
Zapada incepea sa fie din ce in ce tot mai mare ajungand peste glezna si ingreunad deplasarea. De ce ne-am cucurat cel mai mult a fost caldura razelor de soare si privelistea din padure.


Inaintre de a ajunge pe varf am trecut printr-un tunel format din ramuri incarcate de zapada. O frumusete a naturii.

Si in final Vf.Highis. Cine nu cunoaste traseul poate sa treaca pe langa varfa fara sa-l bage de seama pentru acesta nu este marcat.Ce il poate atentiona pe drumet este o vatra de foc amplasata pe mijlocul cararii si niste bolovani.  Cei care se ocupa de cartare nu s-au mai singhisit sa puna o tabla acolo si sa scrie pe ea Vf. Highis 799m sau poate nu este asa de importanta aceasta altitudine sau acest varf.


Dupa o gustare mica am pornit spre tabara deoarece nu doream sa ne prinda noapte prin padure, nu de alta dar nu vedeam marcajele de pe copaci ca poteca nici decum.


Aceasta a fost tura noastra de anul nou, o excursie frumoasa si interesanta in care am invatat multe si am vazut practic ce doar am citi in carti si in documentatii despre bushcraft.


Am atarnat si noi aparatul in pom sa ne facem o poza de grup.

Niciun comentariu: