luni, 9 iulie 2012

Din nou ... natura

Am avut ocazia la sfarsitul acesta de saptamana sa plec si eu dintre betoane in faimoasa noastra padure de la Vladimirescu.
Unul din motivele pentru care am dorit aceasta iesire a fost incercarile mai multor unelte, vase, articole destinate iesirii in natura.

Unul dintre ele a fost hamacul. Creatie proprie dintr-un material destul de subtire dar rezistent si nu in ultimul rand respirabil.
Sistemul de prindere a paracordului pe hamac este unul foarte simplu si usor de folosit.


 Sistemul de prindere pe cei doi copaci l-am invatat de la un mester.
 Pe unul dintre copaci am folosit sistemul de chinga cu inele pe caraba:


Pe cel de-al doilea copac am folosit cabestan pe caraba:

Deasupra hamacului am instalat tenda si intreg locul de dormit a fost terminat si pregatit de incercare.Chiar in prima noapte am auzit o caprioara ragnind.

Duminica spre dimineata am vazut si eu pentru prima oara o scroafa mistret cu pui.
Mi-a fost asa ciuda ca nu am apucat sa-i fac niste poze.
Exact cum zicea si un prieten Catalin. "Ei ha ce ar fi mers o fleica de gligan pe protap!"
Sa stii ca este o adevarata placere sa te intinzi in hamac si sa te odihnesti si sa fii atent si la vietuitoarele din jurul tau cum isi desfasoara activitatea nocturna la ele in habitat. Ca pana la urma esti tu un vizitator la ei pe teritoriu.
Chiar vroiam sa te anunt ca de meri amu in padure sau pe dealuri ai sa te intalnesti in sfanta veselie cu lacuste( Locusta migratorias).


Imi pare rau ca nu am avut parte de un pic de ploaie sa ne racorim dar am avut Muresul aproape si ne-am hidratat pielea inotand oleaca in el.

Pe data viitoare sper sa fie ceva mai salbatic si aia care nu au ce face acasa si au chef numa de gratare si de muzica sa mearga pe strand si sa lase padurea in pace.

Se!

Niciun comentariu: