luni, 13 mai 2013

Borseta piele

 Salutare la toata lumea si scuzati va rog lunga absenta de pe blog. Am fost retinut de lucru si mi-a cam fost si lene sincer sa fiu.
 Dar trecand peste toate acestea am privilegiu sa va anunt ca mi-am confectionat o borseta de prins la curea pentru depozitarea materialelor de aprins focul, aici pot enumera atat cutia cu iasca, bucatele de bumbac arse, betele cu vata imbibate in vazelina si nu in ultimul rand amnarul.
Pentru inceput am decupat bucata de piele dupa un sablon de carton.
 Ulterior am folosit o preducea pentru a da gauri pentru sfoara si am inceput coasera gaicilor pentru prindera pe curea.
 Pentru coaserea tuturor partilor am folosit sfoara de canepa.
 Dupa ce am terminat de cusut gaicile pentru prinderea de curea a urmat atasarea partilor laterale. Metoda de coasere a fost pe sistemul de doua ace. La acest tip de sfoara nu am avut ce ac sa folosesc si am avut o mica bataie de cap pana sa introduc in fiecare gaura sfoara de doua ori.
 La final eram putin nedumerit ce sistem de inchidere pot sa folosesc si am decis ca pot folosii sistemul de buton si sfoara sistem pe care l-am intalint si la unele dosare plic pentru acte. Mi s-a parut un sistem simplu si usor de folosit ata pentru inchiderea borsetei cat si pentru deschidere. Acuma voi sa nu credeti ca eu sunt mare mester in pielaria dar a fost o provocare pentru mine aceasta borseta.
 Pe partea laterala am atasat si un canal tot din piele unde se poate pune amnarul. Am avut grija sa nu fie foarte larg pentru a nu avea surpriza sa pierd amnarul.
 Si intr-un final borseta de piele a fost finalizata.
Astept sugestii si reclamatii privitor la metodele folosite de mine pentru confectionarea borsetei.
 Poteci insorite si nococ bun va urez.

 RaduC


 

Un comentariu:

MihaiER spunea...

Foarte fain ti-a iesit borseta.
Spor la treaba.