vineri, 30 septembrie 2011

La padure

Am profitat astazi de vremea buna de afara si am plecat intr-o mica plimbare la padure langa localitatea Vladimirescu (Arad).Am zis sa fac o mica tabara asa de o zi unde sa vada cei care sunt mai pe la inceputurile outdoor-ului cum se face un suport de vas din 3 bete si cracane.

Pentru inceput am ales locul cel mai ferit de vazul lumii si de manele.
Mi-am pregatit tabara.


Inainte am reusit sa despic un lemn cu ajutorul cutitului si sa-mi construiesc un scaun.

 Am invatat pe propria experienta sa nu mai las rucsacul pe jos ca mi se umple tot de furnici si l-am agatat de un copac cu ajutorul unei chingi.


Dupa ce am reusit sa gasesc lemne pentru foc am inceput sa-mi confectionez suportul din lemn pentru gamela.


In timp ce se fierbea apa pentru o supa la plic (delicioasa), am pus si o mica frigaruie si niste cartofi in folie la copt in jar.

Dupa ce toate au fost gata am servit o masa copioasa in aer liber, in liniste fara sa ma deranjeze nimeni.

Poate ca aceasta postare va plictisi pe unii dar poate va ajuta pe altii sa-si gaseasca raspunsurile la intrebarile legate de confectionarea acelui sistem de agatare a gamelei de bat.
Dupa masa am luat pozitia cucernica si am savurat vantul ce adia dispre Mures si cantecul pasarilor ce inca au mai ramas la noi pe meleaguri.



In cele din urma a trebuit sa-mi ridic ancora si sa ma pregatesc de plecare. Ca un iubitor de natura si de bun simt am curatat in urma mea si am lasat tabara intr-un mod in care un altul care doreste sa vina la iarba verde sa se bucure de ea.




Sper sa fie de folos aceasta postare pentru noii initiati in ale outdoor-ului. Nu ma refer ca eu as fi regele lor dar pot sa spun ca deja stapanesc unele skill-uri.

Mai jos aveti filmuletul cu partile componente ale suportului de gamela deja pus in functiune.


Al doilea filmulet va dezvaluie cum a aratat tabara pe care am avut-o inainte de plecare cu scaunul din lemn si suportul de gamela.



Mersi frumos si poteci cu soare sa aveti.

6 comentarii:

Marius Colac spunea...

Faina treaba! La cat mai multe iesiri de genul acesta!

Vali Popas spunea...

Frumoasa iesire in natura,prilej de a-ti dezvolta noi abilitati, aici iti incarci bateriile,planuiesti noi drumetii.Zile senine si poteci insorite in continuare.PS.Pozele sunt foarte reusite.

Radu spunea...

Mare multam.Da am incercat si eu marea cu degetul si vad ca pe zii ce trece incep sa ma descurc din ce in ce mai bine.

Mersi fain

ioan moldovan spunea...

Am ajuns intamplator pe blogul tau. Iti doresc cat mai multe iesiri de felul acesta. Sunt bune prilejuri de a invata lucruri noi si mai ales de a ne reincarca bateriile.

Radu spunea...

mersi foarte fumos pentru incurajari.
Va doresc si voua cat mai multe iesiri si experiente in padure.

Silviu spunea...

Este un suport interesant folosit si de mine foarte des, nu i-mi surade ideea de a face un carlig de lemn de care sa prinzi vasul, mai ales daca mai mergi si cu un caine care ii mai agitat si se mai impiedica si de lemne. Riscul este destul de mare sa-ti cada din carlig si sa se verse pe foc. Eu optez pentru prins vasul de toarta direct de lemnul orizontal, ii faci o crestatura sa nu alunece si atunci cracana o lasi mai scurta sa fie mai aproape de foc vasul, asa riscul sa il versi este mai scazut si timpul de executie mai mic (asta daca te grabesti), daca nu te grabesti e chiar o placere sa te mai joci putin cu cutinul la sculptat.
Iti doresc succes in continuare.